SOLDEN! Profiteer nu van 2e stoel halve prijs
Download prijslijst

Algemeen

Het belang van een goede zithouding door maatwerk meubels

Dagelijks staan wij zo’n 75 keer per dag op uit een (auto)zetel of bank. Een flink deel van de dag brengen wij dan ook zittend door. De hoogste tijd om in te zoomen op het belang van goed zitten, hoe die goede zithouding eruitziet en hoe banken of zetels op maat hier hun steentje aan kunnen bijdragen. Leest u mee?

Wat is een goede zithouding
Van goed zitten op de bank tot de juiste zithouding achter een bureau aannemen. Waar het gros denkt dat het ‘maar’ zitten is, zijn onderzoekers het eens over hoe essentieel een goede zithouding voor de gezondheid is. Door op de bank te hangen of schuin te zitten op een zetel, is zitten alles behalve ontspannend voor uw lichaam. Integendeel! Neemt u regelmatig een ‘slechte’ zithouding aan dan is de kans groot dat uw nek- en rugspieren extra gespannen raken. Extra spanning die na verloop van tijd leidt tot chronische nek- en rugklachten. Gelukkig is de oplossing simpel!

Maatwerk meubels van Meubelzorg voor de perfecte zithouding
‘Voorkomen is beter dan genezen.’ Een spreekwoord dat zeker van toepassing is als wij kijken naar de juiste zithouding op een zetel of bank. Naast niet onderuit gezakt zitten of bankhangen, hoort een meubelstuk aan uw lichaam te zijn aangepast. De beste zithouding begint bij een goede (relax)zetel of -bank. Meubilair op maat waarbij:

  • U uw voeten in een hoek van 90 graden op de grond kan zetten

  • De knieën net iets lager zijn dan de heupen.

  • De hoogte van de armleuningen zo is ingesteld dat zij de armen (en daarmee de nek) optimaal ondersteunen.

  • De holte van de lage rug wordt ondersteund.

  • Het hoofd boven de wervelkolom staat.

Perfecte zithouding en ultieme ontspanning in één
Bij Meubelzorg hebben wij zorg voor mooie meubels, optimaal zitcomfort én de juiste zithouding. Waar wij regelmatig in de praktijk zien dat consumenten voor een te hoge of te lage zetel (of bank) gaan, vinden wij het een must dat u bij ons kunt aankloppen voor maatwerk (relax)meubels. Doordat onze ergotherapeutische experts nagaan wat voor u de ideale zithoogte, -diepte, -hoek, armleuninghoogte en ondersteuning van de wervelkolom is, kunt u uw lichaam de ontspanning geven die het verdient. Zo voorkomt u veel mogelijke narigheden met uw nek, rug en schouders. Better safe than sorry! 

Hoe wij bij Meubelzorg uw ergonomische zithouding aanmeten
Of u nu vanuit uw luie zetel door onze webshop hebt gescrold of onlangs in één van onze showrooms (Heerhugowaard, Udenhout en binnenkort in Barendrecht) bent geweest, er gaat niets boven het thuis kunnen testen van uw potentiële nieuwe zetel of bank. Snappen wij! Daarom komen onze ergotherapeutische experts bij u langs met uw selectie aan sta-op zetels en / of relaxbanken. Om u te verzekeren van een goede zithouding wordt nauwkeurig geanalyseerd wat de voor u optimale zithoogte, -diepte, -hoek, armleuninghoogte en ondersteuning van uw wervelkolom zijn.

Maak een vrijblijvende proefzitafspraak
Vraag hier een gratis proefzitafspraak aan, bel ons op +3228823475 of stuur gerust een e-mail naar info@meubelzorg.be.

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan