Profiteer nu: tot 50% voordeel op woonsets! Profiteer nu: tot 50% voordeel op woonsets!
  1. Home
  2. Blog
  3. Geniet veilig van de zon
Download brochure

Geniet veilig van de zon

Gezondheid & mobiliteit

Eindelijk schijnt de zon. Daar willen we natuurlijk graag van genieten. Maar waar we bij warm weer nog wel aan denken om voldoende water te drinken, wordt het beschermen van de huid nog weleens vergeten. Met alle gevolgen van dien. Volgens Kankerbestrijding KWF is het aantal mensen met huidkanker de afgelopen tien jaar verdubbeld. In 2021 kregen meer dan 80.000 mensen deze diagnose. Onze kennis over wat zon kan doen, was vroeger vele malen geringer. Nu zijn we wijzer en kennen we ook de schaduwkanten van de zon. Daar moeten we ons voordeel mee doen. U hoeft echt niet de hele zomer binnen te blijven. Maar de risico’s goed inschatten en u erop voorbereiden, kan geen kwaad.  

Smeren, smeren 

Om te beginnen moet u smeren: smeer uzelf regelmatig in met zonnebrandcrème. Hoe vaak u dat doet, heeft alles te maken met uw huidtype. Heeft u gezwommen of getranspireerd? Smeer uzelf dan opnieuw in, ook als er ‘waterbestendig’ op het flesje staat. Goed om te weten: een goedkoop zonnebrandmiddel werkt net zo goed als een goedkope. Het verschil zit ‘m met name in de verpakking, de geur en de smeerbaarheid.  

Draag zo nodig ook beschermende kleding en blijf tussen 12 en 15 uur zo veel mogelijk uit de zon. Dan is de zon namelijk het sterkst en dus het meest schadelijk.  

UVA en UVB  

Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? UVB-straling veroorzaakt direct schade: uw huid wordt rood en verbrandt. Daardoor is er een groter risico op huidkanker. UVB-stralen komen niet door glas heen. UVA-straling wél. Deze straling dringt diep door en kan uw huid beschadigen: uw huid veroudert sneller en u kunt er huidkanker door krijgen. 

Check uw huid  

Behalve een goede bescherming is het ook belangrijk om uw huid af en toe te controleren. Als u tijdens uw kinderjaren vaak bent verbrand, is de kans op huidkanker op latere leeftijd groter. Check daarom uw huid regelmatig op verdachte plekjes. Zijn moedervlekken veranderd? Zijn ze ruwer geworden of verkleurd? Zijn er plekjes die niet genezen, bloeden of jeuken? Houd het goed in de gaten en zoek - als u het niet vertrouwt - uw huisarts op.

Altijd een relaxzetel, -bank of sta-op-zetel die bij u past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan