Profiteer nu: tot 50% voordeel op woonsets! Profiteer nu: tot 50% voordeel op woonsets!
  1. Home
  2. Blog
  3. Alles wat u moet weten over een elektrische fauteuil
Download brochure

Alles wat u moet weten over een elektrische fauteuil

Comfort

Bent u op zoek naar de ultieme relaxfauteuil die comfort en gemak combineert? Dan is een elektrische fauteuil misschien wel dé oplossing voor u. In deze uitgebreide blogpost vertellen we u alles wat u moet weten over deze moderne relaxzetels. Van de voordelen tot de werking en van materiaalkeuze tot maatwerk. Zo kunt u straks de perfecte elektrische fauteuil uitzoeken die helemaal bij uw wensen en behoeften past.

Wat is een elektrische fauteuil precies?

Een elektrische fauteuil, ook wel bekend als een elektrische relaxfauteuil of sta-op zetel, is een elektrische verstelbare zetel die u met één druk op de knop in verschillende posities kunt verstellen. Van rechtop zitten tot heerlijk achterover leunen, deze veelzijdige fauteuil biedt voor ieder wat wils.

Het geheim zit 'm in de ingebouwde motoren die de verschillende onderdelen van de zetel aansturen. Zo kunt u bijvoorbeeld de rugleuning, zitting, beensteun en armleuningen afzonderlijk verstellen tot u de perfecte houding heeft gevonden. Ideaal voor mensen die graag comfortabel en ontspannen willen zitten, maar ook voor iedereen met een verminderde mobiliteit die wel wat extra ondersteuning kan gebruiken.

De voordelen van een elektrische relaxfauteuil

Waarom is het een goed idee om voor een elektrische fauteuil te kiezen? We zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  • Optimaal zitcomfort - Door de verstelbare onderdelen en ergonomische vormgeving zit u gegarandeerd comfortabel. U kunt de zetel precies aanpassen aan uw lichaam voor de beste ondersteuning.

  • Gebruiksgemak - Met slechts één druk op de knop zet u de fauteuil in de gewenste positie. Geen gedoe met hendels en u hoeft geen kracht te zetten, de motoren doen al het werk voor u.

  • Sta-op hulp - Veel elektrische fauteuils hebben een sta-op functie die helpt om makkelijker op te staan. De zetel kantelt namelijk iets naar voren zodat u zonder al te veel inspanning kunt opstaan. Ideaal voor iedereen met een beperkte mobiliteit.

  • Moderne uitstraling - Elektrische fauteuils zijn er tegenwoordig in allerlei stijlvolle en moderne designs. Van strak en minimalistisch tot klassiek en tijdloos. Voor ieder interieur is er wel een passend model te vinden.

Hoe werkt een elektrische fauteuil?

Hoe werkt zo'n elektrische verstelbare zetel eigenlijk? De ingebouwde motoren zorgen ervoor dat u de verschillende onderdelen van de zetel kunt verstellen. Meestal gebeurt dit met een handig bedieningspaneel aan de zijkant van de zetel.

Hoeveel motoren er in een fauteuil zitten, verschilt per model. Hoe meer motoren, hoe meer verstelmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een model met:

  • 1 motor: hiermee bedient u alleen de voetensteun

  • 2 motoren: voor het verstellen van de rugleuning en voetensteun

  • 3-5 motoren: hiermee heeft u de volledige controle over alle onderdelen, van de hoofdsteun tot de zithoogte

Het is dus maar net waar u naar op zoek bent en hoeveel verstelmogelijkheden u wenst. Onze ervaren adviseurs helpen u graag om de juiste keuze te maken.

Maatwerk elektrische relaxfauteuil

Omdat ieder mens uniek is, bieden wij bij Meubelzorg de mogelijkheid om uw elektrische fauteuil volledig op maat te laten maken. Onze adviseurs analyseren uw wensen en behoeftes en kijken naar zithoogte, zitdiepte, hoogte van de armleuning en lendensteun. Zo weet u zeker dat uw relaxfauteuil perfect bij uw lichaam past voor optimaal comfort.

Ook qua materiaal en kleur valt er veel te kiezen. Stoffen bekleding voor een warme uitstraling of toch liever leer voor een strakke look? Er zijn genoeg mogelijkheden. En het mooie is: u kunt verschillende modellen gewoon bij u thuis uitproberen dankzij onze gratis 'proefzitten aan huis'-service. Zo kiest u in uw eigen vertrouwde omgeving de fauteuil die het beste bij u en uw interieur past.

Waarom kiezen voor Meubelzorg?

Naast het ruime aanbod aan elektrische fauteuils en de mogelijkheid tot maatwerk, zijn er nog meer redenen om voor Meubelzorg te kiezen:

  • Gratis 'proefzitten aan huis' om verschillende modellen uit te proberen

  • Persoonlijk advies van onze specialisten voor de beste zithouding

  • Tot 5 jaar garantie op onze producten

  • Servicedienst aan huis mocht er onverhoopt iets mis zijn

  • Altijd de laagste prijs voor topkwaliteit meubels

Plan een gratis proefzitafspraak

Bent u benieuwd naar onze elektrische fauteuils en wilt u ze zelf uitproberen? Plan dan een gratis proefzitafspraak bij u thuis. Onze adviseurs komen geheel vrijblijvend langs met een aantal modellen zodat u in alle rust kunt testen welke elektrische verstelbare zetel het beste bij u past.

U kunt telefonisch een afspraak maken via +32 288 23 475, online via onze website of door een e-mail te sturen naar info@meubelzorg.be. Wij helpen u graag op weg naar uw favoriete relaxfauteuil.

Altijd een relaxzetel, -bank of sta-op-zetel die bij u past

Specialist in optimaal zitcomfort

Taal en land veranderen

WELKOM BIJ MEUBELZORG!

Wijzig hieronder het land om de juiste taal in te stellen.

Land
Nederland
België
Taal
Nederlands
Frans
Nederlands
Frans
Opslaan